Zit je met een vraag?

We hebben hieronder enkele van de meest voorkomende vragen alvast voor je beantwoord. Vind je hieronder echter geen antwoord op je vraag, contacteer ons gerust op info@thegrandescape.be

Net zoals in een fysieke escape room zetten we ook een maximum aantal spelers per spel. Niet omdat het te druk in de kamer zou worden, maar zodat iedereen een goede spelervaring heeft. Als het team meer spelers zou bevatten zou niet iedereen ten volste kunnen bijdrage aan het spel.

Bij elk spel specifiëren we een minimum leeftijd. We bepalen deze vooral door te kijken hoe het spel en de puzzels zijn opgebouwd. In tegenstelling tot een fysieke escape room heb je bij een online spel geen tastbare objecten waarmee je iets kan doen. De puzzels krijgen vorm aan de hand van tekst en afbeeldingen, en zoekwerk op internet staat centraal. Denk en redeneervermogen is hierbij zeer bepalend.

Tijdens ons spel wordt je begeleid door 1 van onze gamemasters. Deze zal tijdens het spel de rol van een sleutelfiguur in het verhaal aannemen en kan zo, net als in een fysieke escape room, jullie vooruitgang monitoren. Een ander groot voordeel is dat, mochten jullie vastzitten, de gamemaster meteen een gericht handje kan helpen.

We vragen je om geen informatie en/of materiaal van het spel te delen. Wanneer je tijdens het spel data, zoals afbeeldingen, opslaat vragen we je om deze achteraf niet te delen, en best gewoon te verwijderen. Jij hebt een leuke puzzel opgelost om daartoe te komen, en het zou jammer zijn als je hier al iets over verklapt voor iemand anders. Niemand heeft graag spoilers. Daarom vertellen we je ook niet dat de laatste code 5378 is.

Om te beginnen heb je een internetverbinding nodig. Maar vermits je dit leest zal dat wel in orde zijn. Daarnaast is een account bij de meest voorkomende sociale media, zoals Facebook, Instagram, en YouTube ook handig, omdat deze soms deel uitmaken van een puzzel. Voor elk spel hebben we gezocht naar een leuk en algemeen gekend platform dat past bij het verhaal. Dit kan bijvoorbeeld WhatsApp zijn. Welk dit is lees je best op de pagina van het spel zelf.